Ibiza after Clubbing

De eindparties van de grote clubs Amnesia, Pacha en Privilege zijn voorbij. Wat achterblijft in de herfst op Ibiza zijn lege stranden en volle vuilnisbakken, koffers op straat en kapotte auto’s. De stranden zijn bijna verlaten, zwembaden zijn leeg of worden bevolkt door dames die de Baywatch leeftijd al lang gepasseerd zijn. Heerlijk zo’n zonovergoten eiland, waar niets moet en (bijna) alles kan.

Ik moet het toegeven, als laatste persoon in Nederland heb ik dan eindelijk een Smartphone in mijn bezit. Swipen, surfen en e-mailen, het kan allemaal. En bij nadere inspectie blijkt er ook nog een lensje in te zitten ter grootte van een speldenknop. Wat moet ik daar nu mee?

Volgens de website van derStandard.at zou ik toch echt minimaal één van de “Zehn coole Foto-Apps für Android” op mijn mobielje moeten hebben. Zucht…. snel zoeken in de Android market, FxCamera geïnstalleerd, instellen op ‘Polandroid’ en fotograferen maar.

Er is bij het fotograferen met een smartphone werkelijk niets te zien op het beeldscherm. Of het nu bewolkt is of zonnig, dat maakt niet uit. Geen idee wat de compositie is, waar stel dit ding toch op scherp en waarom fotografeert iedereen om mij heen toch met zijn mobieltje? Voor net geen € 90,– het je een compacte digitale camera met optische zoeker, 1.000 maal beter foto’s en aanzienlijk blijere papa’s, mama’s en grootouders.

Conclusie, gebruik je smartphone voor “Pak de overvaller, pak je mobiel” als het gaat over fotograferen maar verder lekker doorsparen voor een handzame digitale camera.